Кюриосити е изправен пред нови предизвикателства

0
193

Кюриосити приключи една важна задача и сега се захваща с нова

Известният марсоход Curiosity наскоро завърши възложената операция да сондира скална пясъчна плоча. Тази плоча е кръстена от НАСА (NASA) Уинджана.

Марсоходът Curiosity направи една дупка с дълбочина от 6,4 см в началото на месец май.

Кюриосити
Кюриосити завърши успешно една мисия

Кюриосити събра проби от Уинджана, които предал на вградените инструменти, които се използват за анализ.

След като кацна на Червената планета Марс, Кюриосити направи вече 3 такива сондажи на различни места.Изпратените резултати до НАСА (NASA) дават основание на учените да смятат, че преди милиарди години на Марс са живели микро бактерии.

След тази успешна мисия, която отне на Curiosity няколко дена, той отново продължава своите обиколки в подножието на планината Шарп.

Предстоящите задачи, които Кюриосити ще трябва да изпълни, ще дадат отговор защо Марс в момента е една студена планета без живот, при положение, че в далечното минало там климатът е бил топъл и влажен.

До момента предположенията са насочени в 3 направления – тотално унищожение на живота на Марс, живите организми са се преселили на други планети (може и на Земята), живот на Марс има, но той е ситуиран под повърхността на Червената планета.

Понеже имаше засечени светлини, излитащи от Марс, от НАСА са на мнение, че е възможно разумните същества, които обитават Червената планета да са изградили своите селища дълбоко под кората на Марс.

Повод за тези размишления дават аналогични подземни селища, които се намират под нашата Земя. За подобни градове под Земята писа и Милан Миланов в поредицата от няколко тома “Тайните подземия на България”.

Такива подземни градове са открити под Африка, под Москва, под Букурещ и в други части по света.

Затова трябва с огромен интерес да следим какво ще намери Кюриосити на Марс, защото находките  ще дадат отговори на много повече въпроси, отколкото ние сме си задавали през годините.

 

сподели бутон

loading...