Марк Гънгор разкри причините, поради които двата пола мислят различно

0
352

Мозъкът на двата пола е устроен различно

Може би се е случвало да се запитате защо двата пола мислят по различен начин.
Отговорът на този въпрос е научно доказан. Сайтът Tickld помести обяснението на световноизвестния комик Марк Гънгор по този въпрос.

Оказва се, че нежният пол е устроен по много по-сложен начин от мъжете. Той твърди, че при двата пола устройството на мозъка е различно и поради тази причина имаме различно мислене.

Марк Гънгор посочва, че в мъжкия мозък цари идеален ред, докато далеч не може да се каже същото за дамите.
При мъжете информацията е подредена в отделни кутийки и основното правило от което се водят е, когато се търси нещо в дадената кутийка, другите да не се пипат. Вероятно сте забелязали, че когато спорите с мъж на каквато и да било тема, мъжете коментират само нея, докато дамите могат да ровят във всички кутии едновременно.

Мозъкът на двата пола е устроен различно
Мозъкът на двата пола е устроен различно

Това е така, тъй като женският мозък е като кълбо, омотано в мислителни проводници и в него всичко е свързано. Поради този факт, процесът на мислене при дамите наподобява многолентова магистрала, която се управлява само от една форма на енергията и това са емоциите. Именно поради тази причина жените по правило помнят всичко.



При представителите на силния пол това не е така, тъй като често забравят да прегледат и останалите кутийки в мозъка си. Спокойно може да се каже, че силният пол е почти беземоционален, твърди Марк Гънгор. Не може да се отрече, че нещата, които истински биха могли да ги разтревожат са твърде малко, за разлика от жените, които се тревожат за всяко нещо.
Научно потвърдено е, че мъжете могат да изключват мозъка си изцяло и в определен период от време да не мислят за нищо, докато дамите нямат тази способност, пише manager.bg .

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.