Убийствен десерт с праскови и маскарпоне за… 10 минути (страшен хит в нета)

0
1889

Това е един от най-вкусните десерти с маскарпоне, които сте опитвали и е страшно бърз

Десерт аламинут – няма лъжа и измама. Този вкусен десерт с праскови и маскарпоне се прави точно за десет минути, поради което рецептата се превърна в безспорен хит в интернет.

Освен всичко друго, той е и здравословен, и подходящ за летния сезон. Съветваме ви да използвате момента, докато пазарът все още е богат на сочни и български праскови.

десерт
Рядко бърз и много вкусен десерт, който става за отрицателно време

Трябва да имаме 250 грама маскарпоне, две лъжици пудра захар, 55 грама фина захар, една лъжичка ванилова есенция и около 300 грама праскови.

Първо измиваме добре и на тънки ивички нарязваме прасковите, след което ги разбъркваме заедно със захарта в произволна купа. Покриваме ги добре разбъркани и ги оставяме да престоят в хладилника за десетина минути, за да стегнат.



Докато ги чакаме, взимаме една по-малка купа и в нея разбъркваме маскарпонето, ваниловата есенция и пудрата захар. След това ни трябват четири чаши за сервиране, в които ще поставим нашето бързо, вкусно и здравословно десертно изкушение.

В чашите първо поставяме малко от сместта с прасковите и захарта, след това върху нея поставяме от маскарпонето. После отново от прасковената смес и отново от маскарпонето – и така, докато се напълнят чашите до върха им.

Ако искате, най-отгоре може да украсите отново с парченце праскова или нещо друго, което е изцяло по ваше желание. Добър апетит и дано всички чудно да си пресладите с този бърз и страшно вкусен десерт.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.