Уникален рядък феномен озари небето – какво предрича той? (СНИМКИ)

0
709

Този рядък феномен се превърна в истинско събитие за жителите и гостите на крайбрежието, които тълкуваха огнената дъга като поличба за късмет

Местните жители и гостите на Острова на палмите, разположен в американския щат Южна Каролина, станаха свидетели на нещо уникално и невиждано до този момент.

Този рядък феномен получил името „огнена дъга” и той озарил небето преди броени дни. Местните жители приеха този феномен като поличба за късмет и се надяват да донесе късмет на Острова, пише “Bored Panda”, цитиран от „Обекти”.

Огнената дъга представлява изключително красиво небесно явление. Тя представлява облак, който сякаш е усукан и оцветен по изключително колоритен начин. Този феномен изгрял в небето и останал така в следващия час.

daga



Експерти – метеоролози обаче опровергават мнението на местните жители, че този рядък феномен – огнената дъга ще им донесе късмет, тъй като това е физично явление.

То се дължи на специфичния начин, по който се пречупва светлината от слънцето в ледените кристалчета на замръзналата вода в перестите облаци, когато те са разположени на голяма височина.

daga

Пречупването на светлината става под определен ъгъл и така се получава този изключително красив ефект през призмата от цветния спектър. По думите на Джъстин Лок, водещ метеоролог, звездата ни трябва да се намира поне на 58 градуса височина над хоризонта.

daga

Въпреки че този уникален феномен получи своето логично и напълно фактологично обяснение за появата си, той не загуби от своето очарование за тези, които станаха очевидци и се порадваха на огнената дъга.

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.