Все по-малко слънчеви дни до края на септември

0
278

Наближава средата на септември и всеки се вълнува какво време ни очаква. Синоптиците твърдят, че слънчевите дни ще бъдат малко

Време за приготвяне на зимнина. Време за голямото есенно чистене и подготвяне на домовете за зимата.

А и учениците ще тръгнат на училище в понеделник.

Според прогноза на НИМХ, направена от синоптика Анастасия Стойчева и цитирана във http://www.vesti.bg, разбираме, че  в понеделник започват масови валежи в Западна България, които ще обхванат цялата ни страна.

септември
Ще има валежи и хладни дни през септември

Валежите ще продължат до 16.



Причината е свързана с присъствието на циклон, който в момента се намира над централна Европа, но ежедневно се придвижва към Балканите и към България.

В същото време от посока северо-изток се задава антициклон, заради който температурите ще паднат до 23 градуса максималните.

След 17 септември отново започва затопляне, което ще бъде с най-високи температури на 20 септември. Те ще достигнат до 28 градуса.

Топлото време ще се задържи до 24 септември и от 25 отново започва застудяване, придружено  с валежи.

Времето ще бъде слънчево и топло в неделя, но в следобените часове ще се развива купеста облачност. Валежи е по-малко вероятно да  паднат, затова можете да се възползвате от хубавия септемврийски ден и да предприемете разходка сред природата.

Колкото повече навлизаме в есента, толкова топлото и слънчево време става все по-скъпо за всички нас.

На добър час на всички български ученици, които на 15 септември отново или за първи път ще прекрачат прага на родното училище!

Не забравяйте, скъпи ученици и родители, да участвате в кампанията „Дари вместо букет“.

Да не купувате букети за своите учители за първия учебен ден, а да дарите спестените средства в помощ на пострадалите българи от Мизия.

 

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.