Истинско чудо: На Кръстовден се появи кръст на дърво

1
1083

Кръстовден е един от най-значимите празници в християнството и в живота на всички християни. По нов стил го празнуваме на 14 септември, а по стар на 27 септември

На Кръстовден жители на Родопите откриха огромен кръст върху дънера на дърво. Те са убедени, че това е за добро

През последните 20 и няколко години ходенето на поклонение на Кръстова гора се превърна в традиция за много вярващи.

Духовниците казват, че в нощта срещу Кръстовден това свято място излъчва най-голяма сила.

Затова още вчера след обяд поляната около Кръстова гора се препълва с народ.

Това са вярващи, дошли да търсят чудо или лек за болести. Вярващи, дошли да се поклонят на парчето от  Кръста под Земята и да благодарят за доброто, което са получили Свише.Духовниците казват, че ако човек успее да поспи малко в нощта на Кръстова гора и сънува сън, трябва много добре да го запомни. Защото той е пророчески и в него има скрита някаква мъдрост, която се отнася  за човека, който го е сънувал.

Освен това през нощта на Кръстовден в тъмнината много вярващи виждат стелещи се светлини по поляните или в далечината, която всъщност е гъста и непроходима гора.

Всеки вече е отнесъл красивите спомени и емоции от престоя и нощното бдение на Кръстова гора, които ще му дават упование и надежда до следващата година.

Днес хора, които живеят в Родопите открили огромен кръст върху дънера на дърво. Те са изключително щастливи от находката, защото са убедени, че този кръст е символ на добро.

Дано да са прави! България изпитва огромна нужда от добро.

Дано Господ да е чул молитвите на всички поклонници, които са били на Кръстова гора на Кръстовден, отправени съвместно с митрополит Николай Пловдивски.

 

loading...

1 КОМЕНТАР

  1. Хората съ силна вяра като ходят там по новия стил сигурно Господъ ги посещава и намират изцеление и отговор на неразрешими проблеми. Но по стария стил някога са преспивали тамъ и наистина е имало има и сега голяма благодать.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.