До църквата на баба Ванга се появи неповторима находка

0
372

Колко още мистерии предстоят да бъдат разкрити, тепърва ще узнаем, но последната, открита близо до църквата на  баба Ванга е неповторима

Група археолози правят изследване на планината Кожух до Рупите.

Тази планина крие много тайни и загадки, които предстоят да бъдат разкрити.

Името на планината Кожух нашумя преди години, когато баба Ванга разказвала, че чува стоновете на хора, които загинали в самолетна катастрофа, предизвикана от българските власти в годините на соца.

Помислили самолета за вражески и шпионски, и го взривили с ракета.



Духовете на злощастно и неочаквано загиналите туристи бродели по тези места, а баба Ванга ги виждала и чувала техните сърцераздирателни стенания.

Но добрата новина е друга.

vanga
До църквата на баба Ванга има античен град, който пази много тайни и загадки

При направени разкопки само на 1 км от църквата на баба Ванга, археолозите се натъкват на запазени зидове от огромна обществена сграда, която датира от времето на древните елини, 4 – 3 век пр. Христа.

Името на древния град е  Хераклея Синтика.

Такива находки са изключителна рядкост  у нас и доц. д-р Людмил Вагалински, ръководител на екипа, е изключително щастлив.

Към момента няма информация за открити предмети, съкровища, бижута и други, но е възможно археолозите да ги пазят в тайна, докато приключат разкопките.

Вчера научихме, че наш ловец се натъкнал в гората на невероятно древно съкровище –  уникално красиви накити от времето на Второто българско царство, което не продал на черния пазар, а предал в музея.

Видео можете да изгледате ТУК.

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.