МВР откри укриващият се след престъпление 16-годишен Емил, благодарение на гражданите

0
168

Помощта на гражданите е изключително важна и за МВР, когато трябва да открие изчезнало лице или укриващ се престъпник

Преди дни МВР пусна съобщение, че търси помощ от гражданите, за да открие 16-годишния Емил Рашев, който извършил тежко криминално престъпление и след това се укрил.

Младежът беше забелязан в района на Дряново – вилната зона и МВР поиска съдействие от полицията във Велико Търново и от местното население.

mvr-beleznici
МВР успя да  залови престъпника Емил, благодарение сигнал на гражданин

Междувременно, 16-годишният Емил Рашав напуснал района на Дряново и се укривал в други части на страната.

В крайна сметка, благодарение намесата на гражданин, който забелязал младежа, когото виждал по телевизията, позвънил в МВР.Служителите го заловили в района на главен път І-3, писаха в utroruse.com.

Емил Антоанетов Рашев от Тотлебен е задържан за 24 часа. Въпреки че е само на 16 години, в неговата биография на престъпник има кражби на имущество, кражби на автомобили, палежи.

emil-mvr
Това е 16-годишният Емил Рашев, издирван от МВР

Ако гражданинът, чиято анонимност е гарантирана от МВР, не беше подал сигнал, този младеж можеше още да се укрива из страната и да извърши още много престъпления.

Затова е важно всички граждани да бъдем отзивчиви към призивите на МВР, защото полза има както за близките на изчезналите по различни причини млади и възрастни хора, така и за цялото ни общество, когато става дума за престъпници.

 

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.