Български младоженци въведоха нова мода, която се превръща в традиция

0
572

Знаем, че сватбите вече не са това, което са били преди години. Това е още един нагледен пример за уникалната идея на български младоженци

Този път няма да говорим как са се променили традициите в българските сватби, защото те наистина са различни.

Шаферките са няколко. Те са облечени в еднакви рокли.

Красивите младоженци пускат балони и гълъби в небето.

Закичват гостите с уникално красиви цветчета. Младоженците често са облечени и в пъстри дрехи.Сега ще научите за едни чаровни младоженци, които решиха да направят  благотворителна инициатива, за да направят щастливи нещастните хора.

Сватбеното им тържество е организирано от сватбена агенция. Служителите от агенцията предложили в  поканите да запишат  гостите да не носят букети, а да купят плюшени играчки, които после да дарят на  Дом за деца без родителски грижи.

mladojenci-kosevi
Като младоженци сем. Косеви решиха да дарят събраните средства за благотворителност  Сн: Личен архив на сем. Косеви

Цветята бързо увяхват, а един голям букет струва поне 10 лева.

Бъдещите младоженци обсъдили тази идея, но не я възприели, защото се оказало, че децата от дома имат нужда от дрехи, маратонки и други полезни неща. Но после преценили, че сумата може да не е твърде голяма, а детските дрехи не са евтини. От друга страна не могат да купят за част от децата, а други да лишат от подаръци.

Бъдещите младоженци разговаряли с  Лъчезар Любенов, председател на сдружение „С вяра в доброто”, писаха в borbabg.com.

Така стигнали до крайното решение да купят дрехи за момче от с. Морава, което е невероятно талантливо – Асен прави картини с леща, боб и други храни, но семейството му е бедно.

Останалите средства сем. Станислава и Павел Косеви от Горна Оряховица дарили на 4-годишния Калоян, който има проблеми с очите и трябва да му бъде направена операция в Германия.

mladojenci-bojankovi
Като младоженци сем. Божанкови последваха примера на сем. Косеви  Сн: Личен архив на сем. Божанкови

По примера на сем. Станислава и Павел Косеви, друго младо семейство от Горна Оряховица дари средствата от своята сватба за благотворителност.

Това са сем. Симона и Явор Божанкови от Горна Оряховица.

Те предоставиха средствата си на абитуриент, който ще може да следва в Технически университет по специалност “Компютърни технологии”.

Тези два примера са призив към всички бъдещи младоженци.

Ако имате възможност, цялата сума или поне част от събраните средства, можете да дарите на човек в нужда и така вашето щастие ще бъде двойно и тройно, след като вашата любов и радост е направила щастлив и още някой човек.

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.