Така се прави завита пържола по испански (толкова вкусно, че пръстите ще си оближете)

0
552

Тази вкусна свинска пържола по испански е истинско изкушение за небцето

Днес ще ви предложим една убийствено вкусна рецепта, която е широко разпространена в Испания. А именно завита пържола по испански. Представлява руло, чиито вкус е просто несравним. Пък съчетана с чаша вино или биричка, си е направо угощение.

Трябва ни около 300 грамова свинска пържола, 3-4 червени мариновани чушки, 4-5 броя прошуто или бекон, 40 грама кашкавал, две лъжици зехтин, черен пипер и сол на вкус, една лъжица брашно, едно яйце и 30 грама галета.

пържола
Завитата пържола по испански е същински празник за небцето и стомаха, няма начин да не ви хареса

Първо добре начукваме пържолата, за да стане голяма, но и същевременно тънка, а след това натриваме в нея черния пипер и солта. Изчистваме семките на маринованите чушки и ги режем на едри парчета, а после ги поставяме върху пържолата.

Над тях поставяме бекона или прошутото, а в единия край поставяме кашкавала като след това завиваме на дебело руло.



След като направим всичко това, овалваме добре рулото в брашното, а после в счупеното яйце и галетата. Слагаме да загреем олиото на котлона и запържваме на силен огън, докато се зачерви за около 2-3 минути.

След като сме запържили нашето вкусно свинско руло, го поставяме в загрятата предварително фурна за двадесетина минути. Добре е да не печем на температура по-висока от 160 градуса.

Когато нашият даликатес вече е готов, може да го сервираме с произволен вид салата, картофки или доматен сос. С каквато и гарнитура да го поднесем, уверяваме ви, че ще бъде страшно вкусно. Добър апетит на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.