Невероятно: Едно единствено упражнение стяга абсолютно всички мускули (за перфектно тяло)

0
1287

Само с това упражнение – планк, ще може да промените изцяло тялото си и да влезете във форма

Упражнението се нарича планк – то е най-известното и ефикасно упражнение в целия свят като е признато от всички специалисти, спортисти и фитнес инструктори. Защото само то може да активира мускулите на цялото ни тяло.

Единственото, което трябва да направите, е да застанете в тази поза и да се опитате да издържите няколко минути – не се мърда, няма движения, просто стоите така. Вярвайте ни, не е толкова лесно, колкото изглежда, но пък резултатите са повече от перфектни.

планк
Планк е единственото упражнение, с което може да скулптурирате напълно цялото си тяло

За да имате ефект, то трябва да правите планк поне веднъж всеки ден, за не по-малко от пет минути.

А ето и как точно се практикува планк – лягате по корем и сгъвате лактите си на ъгъл от 90 градуса. Цялото ви тяло от главата до петите трябва да бъде в напълно права линия. Опирате се единствено на пръстите на краката си и предмишниците.



Докато изпълнявате упражнението планк, трябва да държите тялото си в хоризонтално положение, без да мърдате. Мускулите на корема трябва да са напрегнати и никога да не отпускате тялото си.

Не на последно място – задължително условие е да изпълнявате планк всеки ден и то по едно и също време. Това е важно, защото мускулите ви си създават така наречената памет и упражнението им въздейства много повече и по-силно. Желаем успех на всички ентусиасти, които се грижат за тялото си и ще стартират с планк още от днес!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.