Така се прави най-бързият, студен и вкусен бананов крем (божествен еликсир за нула време)

1
1297

Просто чуден бананов крем – студен, лек и убийствено вкусен

Жегите постепенно си отиват, но каквото и да е времето навън, никой не би се отказал от един чудно вкусен и изстуден бананов крем. Не само децата са луди по бананите и ви уверяваме, че цялото семейство ще се надпреварва кой да се докопа до последната чаша.

Рецептата за нашия студен бананов крем е колкото вкусна, толкова и лесна, а и бърза за приготвяне. Така че не се чудете, ами тичайте за банани и я изпробвайте още днес.

бананов крем
Чудно вкусен бананов крем. А като се изстуди, става просто малка фантазия

За нашия бърз бананов крем ни трябват една ванилия, четири яйца, около 200 грама захар, щипка сух джинджифил, половин литър прясно мляко, четири банана и 50 грама кокосови стърготини.

Първо загряваме прясното мляко и го наливаме на тъничка струйка към предварително разбитите със захарта, джинджифила и ванилията яйца. Наливаме и бъркаме до сгъстяване на котлона.



Разбиваме в блендера три от бананите и добавяме към тях млечната си смес, след което ги пюрираме заедно.

Изсипваме после кремът в чаши и оставяме да се охлади добре в хладилника за около 4-5 часа, а става и за по-малко в зависимост от желанието ни.

Сервираме това божествено изкушение с нарязаните шайби от третия банан и с предварително запечените на сух тиган стърготини от кокос.

И още една идея – може да превърнете този разкошен крем в сладолед, като за целта трябва да го оставите да престои за една пълна нощ във фризера и периодично да го разбърквате, за да не се получат по-големи кристали.

Опитайте и ушите ще си изядете, толкова е вкусно. Да ви е сладко на всички!

loading...

1 КОМЕНТАР

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.