Така се прави домашен органичен шоколад (страшно вкусен, полезен и без никаква химия)

0
628

Този домашен шоколад е различен от всички купешки лакомства, които са вкусни, но и са пълни с консерванти и химия

Кой не обича да си похапне шоколад?! Тъкмо затова днешната ни рецепта е свързана с него, а именно как сами у дома да си направим шоколад. Но не само вкусен, а и полезен. Защото е органичен и е лишен от каквато и да било химия.

Става много бързо и лесно, а разултатите ще ви удивят. Най-важното обаче е, че спокойно може да оставите хлапетата си да го нападнат, защото няма да вреди на здравето им така, както всички останали по магазините.

шоколад
Домашен органичен шоколад – едно наистина полезно изкушение

Трябват ни какаово масло и сурово какао на прах – за предпочитане ги закупете от магазините за органични и био храни (не споменаваме количество, тъй като това зависи изцяло от вас и от това колко точно шоколад искате да направите).

Също така се снабдете със студено пресовано кокосово масло, натурален мед или кленов сироп, сушени плодове, лют червен пипер или листа от прясна мента, както и цитрусови корички – всичко това ще послужи за овкусяването на нашия домашен и органичен шоколад.



Приготвяме шоколада като първо разстопим 50 грама от какаовото масло на водна баня – без да ползваме котлона, а само чрез по-голям съд с гореща вода. За близо десетина минути твърдото масло става на течност.

Не вадете съда от горещата вода, а добавете към маслото две лъжици от суровото какао на прах и всичко това започнете да разбърквате енергично. За да стане сладко, може да прибавите от меда или кленовия сироп, а за още допълнителни вкусови качества сложете сушените плодове, цитрусовите корички и ядките.

Когато вашата шоколадова смес бъде готова, изсипете я върху някаква гладка повърхност – най-добре тавичка, застлана с фолио и оставете в хладилника за около половин час, за да се стегне. Това е.

После ще се радвате на един наистина чудно вкусен и страшно полезен шоколад, лишен от всякакви консерванти и химии, а изцяло и напълно органичен. Дали ще го нарежете с нож, или ще го начупите, сигурното е, че той наистина се топи в устата. Да ви е много сладко и шоколадено на душата!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.