Кръвен тест разкрива датата на смъртта

0
255

Тестът може да бъде добавен към пенсионната реформа във Великобритания

Кръвен тест определя точната дата на смъртта.

Новият тест е разработен от група британски учени. Той ще може да определя с близо 100%-ва точност датата на смъртта ни.
Той установява и биологичната възраст на пациента, както и риска от деменция.

Учените разработили теста, който разкрива датата на смъртта уточняват, че тестът търси признаци на старост като изолира 150 гена- някои хора стареят с доста по-бързи темпове и при тях тестовете за деменция и рак трябва да се прилагат по-често.
Този метод за установяване датата на смъртта анализира общо 54 хиляди генни марки на здравите хора на възраст между 25 и 65 години, които водят заседнал начин на живот.

Тестът може да бъде добавен към пенсионната реформа във Великобритания
Тестът може да бъде добавен към пенсионната реформа във Великобритания

Кръвният анализ следи внимателно за наличието на признаци на старост в мускулите, мозъка, кожата и кръвта. Методът вече е тестват сред доброволци от Швеция, преобладаваща част от които са на 70 години. Резултатите от теста, предричащ смъртта сочат, че по-голямата част от доброволците ще починат след пет години.



Учените смятат, че тестът ще е от голяма полза за човечеството, тъй като благодарение на него може да се прецени кои хора биха били добри донори на органи въпреки, че възрастта им е доста напреднала.
Установяването на биологичната възраст чрез този тест е много полезно, тъй като именно тя е от важност при донорството, а не рождената дата.

Изследователи посочват, че ако се докаже ефективността на теста, вероятно ще бъде разрешен за широка употреба и дори ще бъде добавен към пенсионната реформа във Великобритания, пише sanovnik.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.