Така се правят чудно вкусни гювечета по унгарска рецепта (не можеш да им устоиш)

0
322

Рецептата за гювечета по унгарски е наистина страшно вкусна и се изпълнява много бързо и лесно

Кой не обича да си похапва вкусно, уханно и топло гювече?! В родната ни кулинария тези рецепти са широко разпространени като съществуват какви ли не начини за приготвяне на гювечета.

Днес обаче ще разнообразим малко и ще ви предложим една убийствено апетитна рецепта за гювечета по унгарска рецепта. Те стават много бързо и лесно, а продуктите, които са необходими за тях, се намират лесно във всеки магазин.

гювечета
Гювечета по унгарска рецепта – наистина бързи и чудно вкусни

Нужни са ни 300 грама телешко месо – най-добре шол, една глава лук, две червени чушки, една люта чушка, една лъжица доматено пюре, 150 грама вода, щипка захар, половин чаена лъжичка оцет и щипка сол.

Нарязваме най-напред телешкото месо на кубчета, всяко от които е с дебелина около 2 сантиметра. След това го запържваме в предварително нагорещен тиган и го пържим, докато розовият цвят на месото изчезне.



След това изсипваме вкусните мръвчици в гювече и върхя тях поставяме нарязания на филийки лук. Прибавяме и чушките, които също сме нарязали предварително на едри парчета.

Доматеното пюре го размиваме с водата и прибавяме към тях захарта и оцета. Накрая поставяме гювечето си да се пече във фурната, която предварително сме включили на 200 градуса. Печем приблизително около 40 минути, като чат-пат отваряме фурната, за да разбъркаме съдържанието на гювечето.

Когато вече всичко е готово, по наше желание можем да чукнем едно яйце отгоре или да настържем малко кашкавал. Става вкусно, макар че тези продукти не се съдържат в оригиналната рецепта за гювечета по унгарски.
Да ви е сладко на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.