Скоростен и вкусен шоколадов мус – става буквално за минути

0
393

Ако ви се е струвало, че шоколадов мус се приготвя пипкаво и с доста врътня, грешите – този става за отрицателно време

Лято, пролет, зима – десертите са винаги актуални и вървят при всякакви климатични условия. Вярно е обаче, че повечето от тях отнемат доста време и врътня в кухнята, затова и все ни домързява да се захванем с тях.

Днешната рецепта за шоколадов мус обаче си е направо чудо, защото се приготвя буквално за броени минути. И е толкова вкусен, че ушите да си изядете. Затова ако ви се хапва сладичко, не бързайте да си давате парите за готовите десерти в магазините, при това наблъскани с консерванти и химия, а си спретнете това шоколадово вълшебство.

шоколадов мус
Най-бързият и разтапящ се в устата шоколадов мус ще плени всичките ви сетива

Необходими са ви сто грама млечен шоколад и сто грама черен шоколад, четири броя яйца, 125 грама масло, две лъжици прясно мляко, една лъжица ром и шепа запечени бадеми или орехи.

Най-напред разтопете шоколадите и маслото на водна баня, а после добавете към тях прясното мляко, жълтъците на яйцата и рома. Белтъците разбийте на твърда пяна и много внимателно ги добавете към шоколадовата смес.



Изсипете всичко в стъклени чаши, за да се вижда и красотата на вашия шоколадов мус, а най-отгоре поръсете обилно с печените бадеми или орехи. Ако ви харесва може да поставите отгоре и една топка сметана, която ще придаде още по-разкошен вкус на вашия уникален мус.

Остевете готовия вече шоколадов мус да се охлади добре в хладилника и го сервирайте. Ще останете очаровани, а децата ви ще си оближат пръстите. Желаем ви добър апетит и да си подсладите добре душичките и стомаха!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.