Така се прави запеканка „Мале мила“ (точно така възкликвате щом я опитате)

0
939

Рецептата за запеканката „Мале мила“ на сто процента ще се превърне в една от любимите ви в кулинарния списък

Запеканките са типично народен специалитет и са наистина много на брой. Днес обаче ви предлагаме рецептата на една от нашите любими запеканки. Самото й име – казва се запеканка „Мале мила“, говори сама по себе си.

Уверяваме ви обаче, че името й е нищо, в сравнение с вкуса, който е запленяващ всяко едно от сетивата. Става за основно хранене, става и за приказно мезе. А се прави бързо и лесно – какво повече може да искаме от едно ястие?!

Запеканка "Мале мила" редовно ни кара да преяждаме
Запеканка „Мале мила“ редовно ни кара да преяждаме

Трябват ни около 200 грама гъби – печурки или мариновани, една лъжица олио, 5-6 лъжици лютеница, три яйца, 150 грама кашкавал, 500 грама кайма, две филии хляб, щипка сол и черен пипер, щипка кимион и 1-2 щипки джоджен.

Самото приготвяне е наистина супер бързо, лесно и приятно. Първо омесваме каймата с двете яйца, подправките и предварително накиснатия във вода и отцеден хляб.



Мажем дъното на тавичка с олиото и отгоре поставяме лютеницата. После разстиламе и част от каймата, върху която нареждаме нарязаните на парченца гъби.

Над гъбите разстиламе и втората част от каймата и сипваме отгоре й разбитото трето яйце. Слагаме в предварително загрятата фурна, за да се изпече и когато вече е почти готово, наръсваме обилно отгоре с настъргания кашкавал. Връщаме за малко във фурната и после е ясно – консумираме с кеф.

Уверяваме ви, че такава вкусна запеканка не сте и сънували като тя е едно от най-бързите и прекрасни мезета за почти всякакъв вид алкохол. Доста ракия изпива, да ви предупредим от рано. Желаем ви добър апетит и прекрасни мигове около трапезата!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.