Ето как едно куче Санбернар обича своя стопанин (ВИДЕО)

0
661

Кучетата от породата Санбернар са уникални. Не случайно те са първи помощници на спасителите в Алпите, защото са смели и силни

Името на кучетата Санбернар в превод означава Свети Бернар. Това не е случайно, защото породата е била създадена от монасите, които живеели в Санбернарския манастир, който се намира в Алпите, близо до  Големия Санбернарски проход.

Алпите са необятно ледено пространство. Днес там има  уникални писти и ски курорти, но в миналото животът в планината бил труден и тежък.

Санбернар
Кучата Санбернар са отлични планински спасители. Благодарение на тях хиляди хора са оцелели сред снега

Монасите помагали на хората, които се губели из снега или ставали жертви на лавини, но човешките усилия не били достатъчни.

Затова още в края на 17 век монасите кръстосвали различни породи кучета, докато накрая получили желания резултат – Санбернар.



Голямо и силно, смело и дръзко, в същото време безкрайно любвеобилно куче.

Така рамо до рамо кучета Санбернар и монаси, а днес спасители успешно откриват пострадалите и им оказват първа помощ.

Кучетата Санбернар имат изключителен слух, зрение и най-важното безупречно обоняние. Те могат да надушат човек, който е затрупан под лавина, тежаща стотици килограми, който се намира на огромна дълбочина.

В Париж се намира паметник на куче от породата Санбернар, което е спасило живота на 43 души и ги е избавило от бялата смърт.

Така, че не се изненадвайте, когато изгледате видеото и видите как едно куче Санбернар обича толкова силно своя стопанин и затова не му позволява да стане от леглото.

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.