Най-вкусната разядка от старите рецепти на баба (що вино и ракия изпива, не е истина)

0
21053

Рецептите на баба – едва ли ще се намери човек, който да признае, че има нещо по-вкусно и незабравимо

Решили сме да си отпуснем душичката и да се поглезим с вкусни домашни ястия. Затова и ни хрумна да си направим една страхотна разядка. Неслучайно името й е такова – това е най-прекрасното мезе и предястие, след което ще ви се отвори наистина вълчи апетит.

Ако залагате само на нея обаче, трябва да знаете, че тази разядка „унищожава“ такова количество вино и ракия, че ще е добре да се запасите предварително.

Наистина една от най-вкусните разядки, няма равна
Наистина една от най-вкусните разядки, няма равна

Прави се бързо, лесно и приятно, а крайният резултат ще смае с вкусовите си качества и най-големия мрънкалник.

Нужни са ни чаша и половина сварен боб, но може и нахут, две обелени печени чушки, 100 грама краве сирене, две-три скилидки чесън и подправки като черен пипер и сол на вкус.



Първо поставяме сварения боб или нахут в блендера и го смиламе за няколко секунди само, за да се раздроби. После прибавяме нарязаните на парченца печени чушки, натрошеното краве сирене и счуканите скилидки чесън (може и накълцани на ситно).

Смиламе накрая цялата тази вкусна смес, докато се получи напълно еднородна и хомогенна смес. Най-накрая ни остава само да добавим всички подправки, плюс една лъжица зехтин за още по-разкошен и благ вкус.

Разбъркайте отново добре и поднесете вашата чудно вкусна разядка върху филийки леко препечен хляб. А ако я използвате за мезе, може спокойно да я разсипете в малки чинийки. Ако щете вярвайте, но няма да има гостенин, който да не ви похвали за тази вкусотия и да не ви обяви за царя на кулинарите. Да ви е сладко!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.