Ужас! Пак ни ТРОВЯТ! Ето с какво е наблъскано ПИЛЕШКОТО МЕСО, което ядем!

Ето потресаващите факти за пилешкото месо, което ядем!

Пилешкото месо е най-консумираното месо в света.  То е неизменна част от режимите за здравословно хранене и е предпочитано от всички, защото  е подходящо за хора във всяка възраст. Биохимичния състав на пилешкото месо е: от 15%  до 18 % белтъчини и едва 4%  въглехидрати. Богато е на мастноразтворимите витамини А, D и Е, на много витамини от групата В и на важни  минерални вещества като желязо и фосфор. Този вид месо има най-добрият баланс между наситените и ненаситени мастни киселини. Но, тук приключват хубавите му качества, заради които го предпочитаме. Те важат за кокошките на Баба, които отглеждаме в домашни условия и се хранят със зелената трева по двора. За съжаление пилешкото месо произведено в индустрията се нарежда на челните позиции в списъците за „Най-вредни храни“,  дори преди саламите и колбасите, които както знаем съдържат  всякакви химикали! Ето каква е причината.

Вкусното пилешко месо, което ядем е натъпкано с хормони и антибиотици!
Вкусното пилешко месо, което ядем е натъпкано с хормони и антибиотици!

Пилешкото месо е натъпкано с хормони и антибиотици! За да могат да растат по-бързо, още от малки  пиленцата започват да се  тъпчат с огромни количества антибиотици и хормони – женски, мъжки и хормони на растежа. Така времето за израстване се съкращава от 60 на 40 дни! Най-много е концентрацията на отровните за нас вещества във кожата и вътрешностите на птиците. Консумирайки го, с всяка хапка от така предпочитаното от нас пилешко месо и субпродукти, ние поглъщаме всички отровни антибиотици и хормони, с които е било натъпкано пилето по време на периода на растеж. По този начин неволно ставаме жертви на безмилостната индустрия, която не се интересува от вредите, които причинява произведеният продукт, а само от бързите печалби, които носи. В последно време в 90%  от пилешкото месо в България е внос от Аржентина и Бразилия, което прави контрола на съдържанието на вредни вещества в него още по-занижен.

Резултатите от статистиките сочат, че през последните 10 години се наблюдава преждевременно израстване на децата – Гигантизъм, ранно съзряване на половите им белези, което започва още на 8 години. Има бум на раковите заболявания на простатата и млечната жлеза още при малките момиченца и момченца. При възрастните се е увеличил броят на ендокринните заболявания и хормоналните разстройства.

Какво можем да направим, за да се предпазим. Ами като цяло да се ограничи приема на пилешко месо. Друг начин да се отървем поне от една част от вредните вещества, с които са натъпкани пилетата е да отстраняваме кожата и когато ги варим да изхвърляме първата вода.



loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.