Вкусна Шоколадово – Бисквитена ТОРТА без печене!

3
3221

Тази Шоколадово – бисквитена торта е любимата  на Принц Уилям и Принцеса Даяна.

Ето как се приготвя най-добрият вариант на известната Шоколадово – бисквитена торта без печене. Толкова е лесно, че може да я направи всеки!

Продукти:

240 гр. чаени бисквити, може и обикновени (Аз лично предпочитам с обикновени)2

125 гр. масло



120 гр. захар

120 гр. шоколад

1 яйце (яйцето може да се замени със сметана – 1/4 чаша или мед)

240 грама шоколад  и 30 грама масло за глазиране

Като начало ви е необходима форма за торта или друг подходящ за целта съд. С една част от маслото намазвате малко стените и дъното на формата. В отделен съд натрошавате на едро бисквитите. В купа разбивате маслото и захарта. Биете докато захарта се разтопи. Следващото, което трябва да направите е да настържете шоколада (120 грама) и да го разтопите на водна баня.  След това  прибавяте маслено – захарната смес към разтопения шоколад, като непрекъснато бъркате. Следва яйцето и продължавате да бъркате докато сместа стане хомогенна. Започвате да нареждате Шоколадово – бисквитената торта. На дъното на  намаслената вече форма първо поставяте един ред от натрошените бисквити възможно най-плътно  и покривате отгоре със шоколадовата смес. Важно е бисквитите да бъдат покрити напълно. След това продължавате с нов ред бисквити, вече доста по-рехаво наредени и пак  отгоре шоколадовата смес до пълно покриване.

шоколадова бисквитена торта
Шоколадово – бисквитената торта е уникално вкусна!

Продължавате така докато се напълни формата или докато свършат продуктите. Отгоре трябва да остане шоколадово покритие. Замазвате го старателно, за да премахнете мехурчетата въздух, ако има такива. Оставяте в хладилник за няколко часа, а най-добре е да бъде цяла нощ. Накрая разтопявате на водна баня шоколада за глазиране (240 грама) и прибавяте към него  30-те грама масло.Изваждате Шоколадово – бисквитената торта от хладилника, махате формата и  заливате тортата с тази смес. Отгоре можете да я поръсите с каквото пожелаете: пръчици, ядки, какао… Оставяте я още малко в хладилника  и сервирате.

Добър апетит!

 

loading...

3 КОМЕНТАРИ

    • Г-жо, съжаляваме, че толкова много сме накърнили чувствата Ви! Смятахме, че ще се зарадвате, че и други любители на кулинарното изкуство ще могат да се порадват на снимката Ви, но след като пожелахте, веднага я махнахме.

  1. Авторска снимка без разрешение не се публикува.При това никъде не пише моето име,а рецептата въобще не отговаря.За такова нещо в цивилизованите държави се иска разрешение от автора и при договорка се заплаща.А,защо не бях уведомена от тази уж радостна новина.И,всичките близо 200 човека вие ги лъжете,защото рецептата не отговаря на снимката.Мисля,че си измивате ръцете.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.