Проф. Вучева: И вложителите на КТБ трябва да спасят банката

0
342

Известният БГ икономист проф. Вучева беше потърсена за съвет за оздравителната програма на КТБ. Тя направи  изненадващо  предложение

Авторитетът на икономиста проф. Вучева е безспорен. Освен, че е преподавател, проф. Вучева беше назначена за служебен министър на финансите, когато служебен премиер беше Ренета Инджова.

Днес репортер на Дарик потърси проф. Христина Вучева, за да научим по какъв начин би било най-добре да се извърши оздравителната реформа в КТБ, така че всички страни да бъдат максимално задоволени и без да има излишни разходи за държавата.

Проф. Вучева изненада обикновените вложите с предложението, което отправи.

КТБ
Проф. Вутова предложи вложителите на КТБ да станат нейни акционери

Според нея най-добре би било и вложителите сами да се включат в оздравяването на КТБ, като се превърнат в акционери. За целта трябва да вложат до 20% от своите спестявания в полза на банката.



По този начин КТБ ще разчита на реален финансов ресурс. Когато вложителите станат акционери, това ще гарантира на банката, че те няма да теглят своите средства.

Срещу акциите, които ще получат, вложителите – акционери в КТБ ще получават бъдещ дивидент, който ще бъде уточнен допълнително.

В момента нищо конкретно не може да бъде направено, докато не бъде избрано новото правителство и не започне работа новият парламент, защото проблемът с КТБ е общонационален.

Никой все още не е наясно как ще бъде оправена тази каша, в която бяха въвлечени и обикновените хора.

Оманският фонд, който е един от големите акционери на КТБ изпрати писмо до БНБ, в което каза, че ще участва в оздравителната програма на банката, но иска да получи точна информация за реалното състояние на банката.

Според Татяна Дончева този отговор е бягане по тъча.

Цветан Василев продължава да се намира на територията на Сърбия и  иска сръбско гражданство, за да избегне екстрадиране до България.

Той също не дава точен отговор как да бъде спасена КТБ.

 

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.