Така се прави пушено пиле на фурна с вкусни добавки (такова не сте опитвали, чудно е)

0
1566

Тази рецепта за пушено пиле на фурна с добавки е непозната на мнозина, защото е доста по-нетрадиционна от обичайното пиле, което приготвяме

Днешната ни рецепта е за пиле, но по малко по-различен начин. Това е пушено пиле на фурна, чиито вкус страшно ни допадна. Тайната е в комбинацията с останалите съставки, придаващи на ястието особено очарование.

Рецептата се прави лесно и не отнема много време, но пък за сметка на това, ще се насладите на едно различно кулинарно приключение. Важното е и че не е никак скъпа, а продуктите се намират почти във всеки дом, така или иначе.

пиле на фурна
Пушено пиле на фурна с много добавки – има изключителен вкус

Трябват ни около 500 грама пушено пилешко месо, близо 125 грама сирене крема, 200 грама бял сух хляб, три яйца, 500 грама прясно мляко, 75 грама масло, кашкавал за наръсване, две чушки, половин връзка магданоз или копър и щипка сол.

Първо нарязваме хляба на тънички филийки и всяка от тези филийки потапяме в разбитите яйца с млякото. После ги нареждаме в намазана предварително с маслото тавичка.



Сместта от яйцата се разбива с крема сиренето и накълцания на ситно магданоз или копър, след което я нанасяме върху подредените в тавичката филийки.

Чак тогава нареждаме отгоре и пушеното пилешко месо, което сме нарязали на ситно, както и нарязаните на колелца чушки. Посоляваме с малко солчица, а може да им сложим и щипка черен пипер, като най-накрая поливаме с малко разтопено масло.

Поставяме в предварително загрятата фурна на 200 градуса и оставяме да се пече, докато не заухае приказно и не добие онзи просто неустоим леко зечервен цвят. Най-накрая поръсваме отгоре с настъргания кашкавал и оставяме да се разтопи във фурната.

Ястието става просто перфектно на вкус и с пълно право може спокойно да го поднесете дори ако имате гости. Нетрадиционно е, така че вярвайте, че хората ще останат доволни, също като вас. Пожелаваме да ви е много вкусно и да си го хапнете с огромна наслада!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.