Започва производство на полезен за здравето алкохол

0
488

След като навлезе масовото производство на полезен алкохол, никой няма да се оплаква от пиянство, цироза, напълняване  и други неразположения

За любителите на алкохола, тази новина е направо чудесна.

Тя дойде от Китай. Китайските учени са разработили специална технология, според която произведеният алкохол ще бъде полезен за здравето, писаха в БЛИЦ по материали на чуждия печат.

Единият от сериозните проблеми, свързани с пиенето на алкохол, е напълняването.

Китайските учени са направили много опити с плъхове. Ако определен ген бъде съчетан с формулата на алкохола, в тялото на опитните животни се преобразува в гликоген, а не както до сега в мазнини.Мазнините са вредни, защото остават в организма и се натрупват по корема, бедрата, ханша, дори по врата и лицето.

Мазнини от алкохол се натрупват и в черния дроб – могат да причинят сериозни проблеми.

alkohol
Скоро ще пием здравословен алкохол

Научният ръководител на експеримента проф.  Чен прави сравнение между алкохола и въглищата.

Когато въглищата изгарят, от тях се отделя полезна топлина. Учените правят така, че след употребата на алкохол, в тялото да останат само полезните вещества, а вредните да бъдат изолирани.

Защото знаем, че приемът на малки количества алкохол действа добре на кръвоносните съдове, сърцето, мозъка. Затова той не трябва да бъде изхвърлен от употреба.

Към момента резултатите са оповестени в престижното издание Journal of Lipid Research.

Съвсем скоро новата технология ще бъде въведена в практиката на китайската индустрия за производство на алкохол и ще бъде предоставена на останалите страни, в които се произвеждат алкохолни напитки.

 

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.