Направете си чуден бананов десерт с тайландска панировка „2 лева“ (най-евтината разкошотия)

0
253

Този бананов десерт е възможно най-евтиният и икономичен, който сте правили, но вкусът му е зашеметяващ

Евтино, икономично и бързо – ако някой ни каже това за какъвто и да било десерт, сигурно първата ни реакция ще бъде: „Да, бе, да!“. Ами така е! Когато го научихме и го изпробвахме, наистина се оказа факт.

Тази рецепта за бананов десерт с тайландска панировка е много различен и страшно вкусен. А като платихме и почти никакви пари за направата му, се превърна в истински любимец.

бананов десерт
По-евтин и същевременно вкусен десерт не бяхме опитвали

Сигурни сме, че вие и семейството ви много ще го харесате и ще може да си подслаждате душичката дори и в най-кризисните дни преди поредната заплата. Рецептата му е лесна и приятна.

Нужни са ни само три банана, два жълтъка от яйце, чаша много студена вода, чаша и половина брашно, едно пакетче ванилова захар, щипка канела и олио за пържене.



Започваме да приготвяме нашата вкусотия като нарязваме бананите на кръгчета с дебелина близо половин сантиметър. Всички останали продукти разбъркваме до получаването на много гъста и напълно хомогенна каша.

В тиган загряваме олиото, след което започваме да топим бананите в панировката – кашата, която вече сме приготвили и ги поставяме в тигана да се запържат.

Стават чудно вкусни, а когато ги сервираме, може да ги поставим в чинийките самостоятелно, или да ги гарнираме със сладко от горски плодове, а защо не и сладолед.

Този десерт, както сами ще се уверите, е страшно евтин и икономичен, но пък с изкусителен и пленяващ сетивата вкус. Названието му десерт „2 лева“ е напълно верен, но с тази вкусотия с тайландска панировка, може да очаровате и най-претенциозния си гостенин или дори колегите в службата по повод. Да ви е сладко на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.