За здраве през зимата, започнете да приемате орехи и други полезни храни още сега

0
861

Есента е важен сезон, защото трябва да подготвим нашите тела за зимата. Започнете да се храните с орехи и други полезни храни, за да бъдете здрави

orehi
Яжте орехи и другите полезни храни, за да бъдете здрави през зимата

Орехите, знаете, са полезни за мозъка, защото са богати на фосфор. Те усилват паметта и концентрацията.

Важно е денем да изяждате поне ядките на 2 ореха в продължение на 1 месец, за да усетите отличните резултати.

Маслото от орехи, което предлагат в магазините за биопродукти и в хранителните вериги, подобрява работата на сърцето и укрепва кръвоносните съдове.

Сутрин на гладно пийте по 1 ч.л. масло от орехи. Закусете след поне 15 минути, за да може маслото да бъде усвоено от организма.



Ако нямате проблеми със сърцето, от есента и през цялата зима, полезно е да пиете на гладно по 1 ч.л. ленено масло. Също се продава в магазините за биохрани и във веригите.

Лененото масло подсилва имунната система и хората, които го пият не се разболяват зимата от грип и други вирусни инфекции.

Пийте чайове.

В студеното време на човек не му се пие вода, защото му е студено. Но пък организмът има нужда от хидратация дори в студа.

Затова пийте билкови отвари, черен чай, зелен чай, какао, чрез които тялото ви винаги ще  набави необходимите течности. Те са важни за работата на черния дроб, мозъка, бъбреците.

Като стана въпрос за бъбреците, когато през зимата пием малко течности, те залиняват, задържат песъчинки, могат да се образуват и камъни.

Важно е да ядете тиква. Може да бъде печена или задушена с вода. Тиквата подпомага работата на бъбреците и цялата отделителна система, помага излишните натрупани течности да бъдат изхвърлени от организма.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.