Този лесен кекс с пиле и гъби е наслада за цялото семейство (страшна вкусотия)

1
383

Като се каже кекс, обикновено имаме предвид класическите сладки кексове, но в случая изненадата е повече от добра

Днес ще разчупим малко класическите стериотипи и ще ви предложим една рецепта за кекс. Но не кекс, какъвто сме свикнали да приготвяме, а напълно различен. Това е солен кекс с пиле, гъби и още нещо.

Със сигурност ще ви допадне, защото вкусът му е уникален. А другото му предимство е, че се приготвя много бързо и лесно. Както се казва, докато се завъртите из къщи и оберете праха, кексът вече ще бъде готов за консумация.

кекс
Страшно лесен за приготвяне и вкусен солен кекс с пилешко и гъби

Самата рецепта съдържа много и вкусни продукти, както ще се уверите сега:

Трябват ни 400 грама пилешко филе, около 300 грама извара, един килограм тесто за пица – готово, 550 грама мариновани гъби, три глави лук, две лъжици сметана, осем лъжици майонеза, черен пипер на вкус и сол на вкус.



Започваме да приготвяме нашия удивителен кекс с пилешко месо и гъби като най-напред нарязваме гъбите и лука на средни по големина парченца и ги запържваме леко, докато придобият апетитен златист цвят.

После прибавяме към тях сметаната и подправяме със солта и черния пипер. Пилето също го режем, но на по-едри парчета и на свой ред го запържваме, след което го овкусяваме с подправките.

Тестото разделяме на две равни части и поставете едната от тях в тавичка така, че да покрие дъното й. Върху нея подредете всички продукти – първо мажете обилно с майонеза, после нареждате пилето, гъбите, после отново майонеза, а след нея и извара. И така докато не свършат всички необходими за кекса продукти.

Накрая покрийте тази вкусотия с втората част от тестото за пица и оставете кекса с пиле и гъби да се пече във фурната, която сте загряли предварително на 220 градуса.

loading...

1 КОМЕНТАР

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.