Писмо с неизвестен език, открито в бутилка

0
258

Писмо в бутилка, открито в град Балтийск, Калининградска област, Русия, е написано на някакъв непознат за лингвистите език

Мистериозната бутилка най-напред е забелязана от един работник на строителен обект в Балтийск. Оказва се обаче, че бутилката има дървена тапа и е запечатана посредством восък, а най-неочаквано в нея са открити няколко листа хартия, изписани с непознат език.

Впоследствие находката разглеждат лингвисти, които не успяват да определят точния език, на който писмото е написано. Самата калиграфия е на латиница, като не е изключено да става въпрос за някакъв шифър, който трябва да бъде разгадан чрез съответния код, който трябва да бъде намерен. Не е ясно обаче колко време ще отнеме подобна сложна задача и дали изобщо ще бъде възможно откритото писмо да бъде дешифрирано и прочетено.

Тъй като писмото е открито в Балтийск, който е пристанищен град, се допуска, че може би то е било криптирано от съветската армия. Не е изключено обаче да е създадено и като някаква сложна загадка дори и от деца.

език
Писмото е написано на непознат език



loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.