Покров Богородичен е важен християнски празник

3
671

На Покров Богородичен, който е значим християнски празник, трябва да отидете на църква

Ходенето на църква на 1 октомври – Покров Богородичен е свързан с две важни причини.

Първата причина е да отдадете почит към Божията майка, търсейки нейната постоянна закрила.

Втора причина – на всяко 1-во число на месеца в православните храмове светяват вода, така че утре ще си вземете нова светена вода, с която ще прочистите  като наръсите вашите домове и офиси, без банята и тоалетната.

Ако успеете да отидете до 8,30  часа днес в някой храм, можете да запишете вашите имена, които свещениците ще изчетат за здраве.



За едно име са заплащат по 10 стотинки.

Покров Богородичен
Покров Богородичен е един от най-значимите празници в християнството
Покров Богородичен
Покров Богородичен – Божията майка се явява под купола на храма, а долу вдясно са Св. Андрей Юродиви и неговият ученик Епифаний, които я видели

Какво се е случило в деня на Покров Богородичен?

Този ден е едно от реалните доказателства, че след своето успение – физическа смърт, Божията майка продължава да се застъпва и да се моли за хората, а също така да ни помага винаги, когато това е възможно.

През 910 г., на 1 октомври арабите нахлули във Византия по времето на  Лъв Мъдри.

В храма във Влахерна, където се пазела безценна християнска светиня – една от дрехите на Пресвета Богородица, се събрали много вярващи, за да молят Господ за защита.

Сред вярващите в храма били Св. Андрей Юродиви и неговият ученик Епифаний.

Около 10 часа вечерта Св. Андрей Юродиви вдигнал глава към купола на църквата и останал изумен от гледката.

Във въздуха била Пресвета Богородица, заобиколена от ангели, апостоли и пророци.

Божията майка коленичила и се помолила на Иисус Христос, след което станала права. Свалила връхната си дреха – омофор и с нея покрила вярващите.

Св. Андрей Юродиви запитал своя ученик дали вижда Божията майка, а той потвърдил.

Арабите били отблъснати от града. Населението било спасено, а всички научили, че именно Пресвета Богородица ги е спасила.

В знак на благодарност към защитата на Божията майка, църквата определила този ден като важен християнски празник, наречен покров – покровителство и заради начина, по който Дева Мария спасила молещите се.

Всички отиваме на църква, за да търсим лично помощта и защитата на Пресвета Богородица.

 

сподели бутон

loading...

3 КОМЕНТАРИ

  1. Благодаря Ви за тази статия! За мен Св. Богородица е много важна част от живота ми, както и всички жени-светии, и всички жени, които съм срещал и ще срещам през живота си.

    Благодаря Ви още веднъж!

  2. никога няма да се моля на умрял човек.тази лъжа,че се е въздигнала е от католиците.никога няма да се моля на езичен бог – Изида,която е изобразена като Дева Мария под прикритие. Само на Бог се моля и единствено на Него се уповавам. Слава на Господа ,Всемогъщия който направи всичко видимо и невидимо. Който не чете Библията ще се прекланя пред мъртъвци.

  3. Другото което е Бог няма посредник. Единствения посредник е Христос,който е самия и единствен Бог и не е троичен. Църквата трябва да престане да лъже народа,и да си признае всички грешки,като се води от римокатолическата рилигия от векове,и трябва да започне да проповядва Библията . Трябва да спре да се моли на умрели хора и да целува идоли които са иконите,както и да целуват кости които уж са на светци. Бог да ми е на помощ ако влезя отново в църква. Дори лъжат,че Христос е роден на 25-ти декември и честват празник на Бога на слънцето на 25-ти декември. Ако Църквата която твърди,че е Християнска не започне да изповядва Христос като един Бог и да си признаят,че не е троичен ще бъде добре. Инак са повлекли милиони българи в ада с езичните си обреди.Четете Библията и се уграмотявайте. Бог казва : Научете истината и ще бъдете свободни. А църквата държи хората в догмите си с окови и лъжи.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.