Ето я най-вкусната бутер „торта“ с кайма, грах и гъбен сос (рецепта – чудо)

0
469

Това е една от най-големите вкусотии с бутер тесто, която импровизирано наричаме бутер „торта“ с кайма, грах и гъбен сос

Предлагаме ви чудна вкусотия с бутер тесто. Това е една импровизирана бутер „торта“ с кайма, грах, гъбен сос, лук и кашкавал, която няма начин да не ви грабне.

Рецептата е бърза и лесна, а продуктите за нея изобщо не са скъпи. За сметка на това пък се получава такова вкусно ястие на фурна, че пръстите да си оближете.

бутер торта с кайма
Чудна вкусотия – бутер „торта“ с кайма, грах и гъбен сос… Наистина апетитка от класа!

А ето и самата рецепта и указания за приготвянето й стъпка по стъпка:

Трябват ни един лист от бутер тесто, 500 грама кайма, стрък пресен лук, 250 грама гъбен сос, 300 грама грах от консерва, половин чаша настърган кашкавал, шест нарязани на филии домата.



Предварително загрейте фурната на 180 градуса. Тестото го разточете в намазнена тава и го набодете с вилица на няколко места. След това го запечете за десетина минути.

Каймата и нарязания лук ги запържете докато добият златист цвят, а ако се получи излишна течност, трябва да я отстраните. Добавете граха и гъбения сос, като запържите за още пет минути при редовно разбъркване.

Получената смес, която е страшно вкусна, я поставете върху тестото на равен слой, а отгоре поръсете с настъргания кашкавал. Сложете във фурната за не повече от 15-20 минути. Пет минути, преди тази вкусотия да бъде готова, върху нея подредете нарязаните на филийки домати и я допечете.

После вече е лесно – режете, сервирате и… си угаждате на стомаха и небцето с тази разкошотия. Приятел апетит на всички, които я изпробват!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.