Лекар става музикант след удар от мълния

0
253

Удар от мълния неочаквано преобръща целия живот на уважаван лекар, превръщайки го в музикант

Става въпрос за Тони Сикория, който през 1994 година е ударен от мълния и преживява нещо много необичайно, което напълно променя живота му.

По онова време Тони е на 42 години и работи като хирург ортопед, без да предполага какво ще го сполети. Един дъждовен ден той решава да се чуе с майка си и за целта й телефонира от един уличен телефон. Докато двамата разговарят за различни неща, някъде навън се чува тътенът на гръмотевица, а в следващия момент от телефонната слушалка в кабината изненадващо изскача мълния, която удря нищо неподозиращия Тони право в лицето. В резултат на това той изпада в безсъзнание, но късметът му проработва и една случайна непозната, чакаща да ползва телефона, своевременно успява да се притече на помощ, благодарение на което той остава без някакви сериозни и трайни увреждания от ударилата го мълния.

Малко след това обаче Тони неочаквано осъзнава, че изпитва непреодолимо привличане към класическата музика и по-специално на произведенията, написани за пиано. Наред с това той започва да чува в главата си музика, която по-късно успява да изсвири в къщата на самия Моцарт в Залцбург, признавайки, че тя му е изпратена от „другата страна“.

мълния
След удар от мълния Тони става музикант



loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.