ЕКСКЛУЗИВНО: Ще ни искат пръстови отпечатъци в аптеките и в болниците (ВИДЕО)

0
248

Въвеждат нови промени в родното здравеопазване, с които ще ни искат пръстови отпечатъци при постъпване в болниците и при купуване на лекарства от аптеките

Днес министър Москов гостува при Ани Цолова в „Здравей, България“.

Той уведоми зрителите на Нова ТВ, че от края на януари тази практика ще бъде задължителна, за да не се източва здравната каса.

Към момента при постъпване в болница на лицето – пациент изискват личната карта, за да проверят дали е здравно осигурено. Освен това лекарите да бъдат сигурни, че лекуват точното лице, а не някой, който се представя под чужда самоличност.

От края на януари 2016 г. всяко лице ще има и пръстов идентификатор, за да удостовери, че няма измама.



Промени ще има и в броя отпуснати направления за един пациент.

Към момента личните лекари получаваха недостатъчен брой направления и още в началото на месеца те свършваха.

otpechataci
В болниците и в аптеките с пръстови отпечатъци от 2016 година

Сега това няма да бъде така, защото за всеки пациент ще бъде отпуснат различен индивидуален пакет за доболнична помощ в зависимост от неговото здравословно състояние през изминалата година.

Казано по друг начин, за болните хора с различни болести ще бъдат осигурени повече направления, за разлика от здравите или такива с малко болести, които не се нуждаят от постоянно посещение при специалисти.

Изгледайте видеото по-долу, за да чуете лично обясненията на министър Москов за нововъведенията, които здравното министерство ще направи през 2016 година.

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.