Направете си икономично и уникално вкусно суфле от месо и зеленчуци

0
691

Това суфле от пилешко месо и зеленчуци е не само вкусно, но и много полезно за… джоба ни

Дояло ни се е нещо вкусно и днес се насочихме към една апетитка с месо и зеленчуци. Може да сложите каквото месо си изберете, но точно тази рецепта е с пилешко месо, за да бъде по-леко на стомаха. А и по-тънко на джоба.

Това е една чудно вкусна и също така икономична рецепта, която се приготвя лесно и приятно.

суфле
Няма да съжалявате, защото това суфле е супер апетитна хапка

Трябват ни две филета, нарязани на ситно от пилешки гърди, 300 грама броколи, 150 грама спанак – може и замразен, четири яйца, 100 грама сметана, 50 грама зехтин, сол и черен пипер на вкус и щипка от индийско орехче.

Първо нарязваме пилешкото филе на ситни парченца и след това ги пасираме заедно с броколите и спанака. Жълтъците на яйцата ги отделяме от белтъците, а първите ги добавяме към вече пасираните продукти. Белтъците съответно разбиваме на пяна.



Към сместта с месото добавяме сметаната, заедно с подправките и щирката индийско орехче, след което хубаво разбиваме всичко това, за да се получи единна и съвсем хомогенна смес. Чак накрая към нея добавяме и разбития на пяна белтък като бъркаме колкото се може по-бързо.

Взимаме една тавичка и я намасляваме със зехтина, а фурната включваме да се загрява на 180 градуса. Поставяме суфлето във вече стоплената фурна и го печем за около половин час. Става наистина невероятно вкусно, а и полезно.

Като си припомним и колко икономично ни излиза, няма как да не се съгласим, че това е едно от онези вкусни домашни ястия, на които спокойно можем да се насладим дори и преди заплата. Желаем добър апетит на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.