Учен откри доказателства, че нашата Вселена не е единствена?

0
240

Данни от ново научно изследване може би доказват, че нашата Вселена не е единствена, а съществуват и множество други вселени

Това е заключението на доктор  Ранга Чари, автор на въпросното изследване, който се натъква на определени аномалии в разпределението на микровълновия радиационен фон, които според него са доказателство, че вселената, която обитаваме, далеч не е единствената, а има и други, които все още са пълна мистерия за науката.

Според доктор Чари наблюдаваните аномалии в разпределението може да са в резулатат на сблъскването на нашата Вселена с други, в които барион/протон съотношението е някъде около 65 пъти по-голямо, отколкото наблюдаваното в нашия всемир.

Известно е, че микровълновият радиационен фон е всъщност най-първото лъчение, което се появява в нашата Вселена; „останките“ от излъчената около 370 хил. години след Големия взрив светлина. Това се случва в период, когато общата темепратура на първичната материя се понижава значително и благодарение на това водородните атоми излъчват първите фотони, движещи се свободно през космическото пространство.

Доктор Чари се натъква на аномалии в излъчването, свързани с общо пет „студени точки“ – региони, които по времето на Големия взрив са били малко по-плътни. Именно те и емисиите, които остават, са може би доказателство за взаимодействието на нашата Вселена с други вселени.



вселена
Нашата Вселена не е единствена?

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.