Направете си лесни и бързи банички с гъби – топло и пухкаво кулинарно изкушение

0
269

Банички с гъби – може да си ги хапнете за закуска или по всяко време на деня, когато ви се прииска нещо наистина вкусно

Много лесни и страшно вкусни – това са баничките с гъби, чиято рецепта ви предлагаме днес. Определено няма да съжалявате ако я пробвате, а най-доволни със сигурност ще останат децата ви.

Тези банички с гъби са идеална сутрешна или следобедна закуска, която ще ви засити за дълго време, особено ако сте на работа и нямате време да излезете на обед.

Ето и самата рецепта за тези банички с гъби, описана подробно:

банички с гъби
Топли, меки и чудно вкусни банички с гъби – пръстите да си оближете

За тестото ни трябват 500 грама прясно мляко, две лъжици захар, 50 грама прясна мая, малко сол, 30 грама олио, 4-5 чаши с брашно.



А за плънката са ни необходими около 700 грама гъби, две глави лук, четири яйца, щипка сол, щипка черен пипер и олио.

Първо затопляме прясното мляко, но без да го оставяме да кипне, добавяме към него маята и захарта, а после оставяме да втаса за около двадесетина минути. След това добавяме солта и олиото, а брашното прибавяме постепенно – така, че да се получи меко тесто.

Когато тестото е готово, го оставяме да всаса за около 40 минути, като през това време може да нарежем гъбите и лука, и да ги запържим леко. Яйцата се сваряват и се нарязват на ситно като се прибавят към плънката с гъбите и лука. А готовото и вече втасало тесто се разделя на две части.

Оформете от тях две топки и ги разточете добре, след което сложете в тях от плънката и започнете да завивате, за да остане вътре като руло. Готовите рула поставете в предварително намаслена тавичка, намажете отгоре рулата с яйце и печете при фурна, загрята на 170 градуса.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.