Тези топчета с вишни в 2 варианта се топят в устата

0
291

Предлагаме ви вкусен десерт от топчета с вишни, които са перфектно изкушение за всяка трапеза

Днешната ни рецепта за десерт представлява малки и топящи се в устата топчета с вишни. Спокойно може да ги предложите на гостите си или на колеги в работата по повод, както и на цялото семейство.

Приготвянето им е лесно като детска игра и не би затруднило нито една домакиня. Така че, вместо да си даваме парите за купешките сладкиши, чиито състав не ни е абсолютно ясен, по-добре да запретнем ръкави и да си измайсторим този чуден домашен десерт.

топчета с вишни
Топчета с вишни – разтапят се в устата

Трябват ни 200 грама мас, чаша прясно мляко, 20 грама мая, 800 грама брашно, сладко от вишни и пудра захар.

Първо надробяваме маята и я размиваме в хладка вода, а след това я разбъркваме с около две лъжици от брашното, за да се получи каша. Оставяме да втаса за близо 15 минути, а после добавяме към нея още топлото прясно мляко, брашното и маста като замесваме вкусно и мекичко тесто.



След като тестото ни е вече готово, от него късаме малки парченца, а в средата на всяко от тях поставяме по една-две вишни. После оформяме добре топчетата, които подреждаме в тавичка и печем на средно загрята фурна.

Когато са вече готови, но са все още доста горещи, трябва да ги оваляме в пудра захар и да ги оставим да изстинат. После е лесно – грабваме вкусните топчета с вишни и ядем с наслада. Дано само децата не ги овършеят всичките, преди да сте ги вкусили.

Да не забравим да уточним, че тези апетитни топчета имат и втори вариант на приготвяне. Освен със сладко от вишни, те стават чудни и с пресни вишни – по време на сезон, или ако има откъде да си ги набавите. Желаем добър апетит на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.