Разгадаха тайната на Бермудския триъгълник?

0
204

Австралийски учени считат, че имат обяснение на мистерията с Бермудския триъгълник, която вече десетилетия наред изумява и едновременно с това плаши света

Според тях от океанското дъно в района между Бермудските острови, Маями и Пуерто Рико има значителни изригвания на метан. Излизайки на повърхността на Атлантическия океан, това количество газ може да повреди самолетните двигатели или да преобърне големи по размери кораби. Единственият недостатък на тази интересна хипотеза е, че не дава обяснение на един сериозен въпрос – къде са останките на всички изчезнали през десетилетията в Бермудския триъгълник самолети и кораби, чийто брой е наистина впечатляващ.

Подобна хипотеза не е нова, тъй като е предложена още през 60-те години, но едва днес се доказва, че действително има подобно изхвърляне на метан от океанското дъно именно в Бермудския триъгълник.

Печалната слава на Бермудския триъгълник датира от 1945 г., когато там мистериозно изчезват общо пет американски самолета, а до 1963 г. общият брой на изчезванията на кораби и самолети достига цели 50, като не са открити следи от тях и екипажите им по време на проведените издирвания в района.

бермудския триъгълник
Това ли е тайната на Бермудския триъгълник?



loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.