Така се приготвя най-лесното прясно сирене

2
818

Това е една различна рецепта за приготвяне на домашно прясно сирене, която можете да изпробвате вкъщи

Искам предварително да кажа, че научих преди два дена тази рецепта за прясно сирене от  кисело мляко и все още не съм я изпробвала, но моята приятелка, която ми я даде, твърди, че прясното сирене става страхотно.

Необходими продукти:

4 кофички кисело мляко 3,6%.

Приготвяне:



Сложете четирите кофички с кисело мляко във фризера за 1 нощ както са запечатани.

На следващия ден ги извадете и изсипете замразеното мляко върху тензух, който слагате върху тенджера или на мивката, за да може докато замразеното мляко се разтопява, неговата суроватка да изтече.

prjasno-syrene
Домашно прясно сирене

Когато остане само сиренината, можете да я посолите или да й добавите подправки като копър, чубрица, магданоз, червен пипер или други.

 

 

 

 

 

 

prjasno-syrene
Събирате сиренината в тензух за прясно сирене

Свийте сиренината в тензуха, за да се оформи малка топка. Освободете готовото прясно сирене, което сложете в хладилника, за да се стегне и след това го консумирате.

Интересна рецепта за приготвяне на домашна моцарела можете да прочетете ТУК >>>.

loading...

2 КОМЕНТАРИ

  1. За да се нарече някой продукт “ сирене „, трябва да се прави по съответната технология . По това описание крайният продукт носи името “ цедено мляко “ .

  2. Това по скоро е рецепта за солено и цедено кисело мляко, тъй като бактериите, чрез които се приготвя кисело мляко и сирене са напълно различни и следователно вкусът няма да е същият.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.