Мистерията на Генетичния диск

0
369

Генетичният диск е считан за един от най-мистериозните артефакти, откривани на Земята досега, чиито мистерии все още не са обяснени от съвременната наука

Това е така, защото върху него има изображения на вътреутробното развитие на плода във всяка от неговите фази. Факт, който изумява съвременната наука, тъй като тайнственият диск е създаден преди хилядолетия, а съвременната медицина знае голяма част от тези факти едва от няколко десетилетия, когато тези процеси са наблюдавани за пръв път от учените.

Самият диск е намерен в Колумбия и има диаметър 27 см и тегло 2 кг. Той е изработен от камъка лидит, получил името си от древната страна Лидия, намираща се в миналото в западните части на Мала Азия, където първоначално се добива за изработването на мозайки и украшения. Той не отстъпва по здравина на гранита, но наред с това е с много крехка структура, което затруднява изключително много боравенето с него и обработката му. Именно поради това Генетичният диск толкова много изумява специалистите, тъй като дори и днес подобна задача е почти невъзможна. В конкретния случай обаче изображенията по-скоро приличат на вид щампа, а не на резба, изработена с някаква непозната технология.

диск
Тайните на Генетичния диск

loading...


ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.