Направете си пухкава и вкусна крем пита (лесна и ефектна рецепта)

0
688

Тази крем пита става страшно вкусна, но и много пухкава – перфектна, за да я поднесете на всеки

Днес ще ви предложим да се поглезите с една пухкава и вкусна крем пита, която отгоре на всичко, се приготвя доста лесно. Дори да не сте експерти в кухнята, гарантирано ще се справите с нея, просто защото не е никаква философия.

Рецептата излиза и повече от евтино, което я прави чудна дори за дните преди заплата.

крем пита
Чудна крем пита – апетитна и мекичка като пухче

Трябва ни само един пакет кори за баница, а за крема са ни нужни един литър прясно мляко, шест лъжици брашно, три жълтъка, една чаша захар и ванилия.

Най-напред разделяме корите за баница като напръскваме с олио всяка една от тях. След това навиваме на руло, но не много стегнато, а самото руло нарязваме на парченца от по 2-3 сантиметра. Нареждаме ги в намазнена предварително тава, но задължително с отворите им нагоре.



Правим това редене, докато не свършат корите, или докато тавата не се запълни изцяло. После ги поставяме в предварително загрятата фурна и печем до зачервяване на температура не повече от 120 градуса.

За направата на вкусния крем разбиваме жълтъците със захарта, след което прибавяме брашното и само 100 грама от прясното мляко. Всичко това разбъркваме много добре, за да се получи единна смес.

После загряваме останалата част от прясното мляко и прибавяме към него ванилията. Малко преди да кипне прясното мляко, в него слагаме и сместта от жълтъците, но не забравяме да бъркаме постоянно. Оставяме да кипне и пет минути по-късно кремът ни вече е напълно готов.

Полученият вече крем обилно поливаме върху корите, подредени в тавата и запичаме леко до зачервяване. След това оставяме нашата крем пита леко да поизстине и я сервираме.

Не се съмнявайте, че ще останете доволни – толкова пухкава и вкусна се получава. Да ви е сладко на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.