Вкусотия преди заплата: Печени яйца със сос (евтино, но страшно апетитно)

1
21791

Печени яйца със сос е едно наистина вкусно ястие, което се прави бързо и изисква съвсем малко средства

Кой не е изпадал в стрес по време на дните преди заплата – когато си броиш останалите левчета и се чудиш какво би могъл да купиш и да сготвиш с тях.

Затова ни хрумна да ви предложим една от нашите любими рецепти – вкусотия преди заплата. А именно чудни печени яйца със сос, които са идеален и засищащ обяд. А и по нищо не отстъпват на много скъпи постни ястия.

яйца със сос
Печени яйца със сос е евтина, но много вкусна рецепта и перфектен обяд

Трябват ни осем яйца, две чаши и половина брашно, четири лъжици масло, четири жълтъка, кашкавал за поръсване и две чаши прясно мляко.

Първо си приготвяме един най-обикновен сос бешамел – всяка домакиня го познава до втръсване (запържваме брашното в маслото). После го разлеждаме малко с прясното мляко и го варим, докато стане достатъчно гъст.



Осоляваме го и го застройваме с три от жълтъците. После изсипваме соса бешамел в тенджера от йенаглас, а отгоре нареждаме твърдо сварените яйца, които сме нарязали предварително на кръгчета. Последната стъпка е да поръсим обилно всичко това с настърган кашкавал и да бутнем ястието да се запече във фурната за не повече от двадесетина минути.

Поднасяме, докато е още топло, а вкусът на тази евтина, но чудна домашна вкусотия, ще ви накара да попитате за още. Тази рецепта е поредното доказателство, че с малко пари и продукти, може да се приготви нещо наистина вкусно, което по нищо не отстъпва на редица прехвалени и скъпи ястия.

Тези печени яйца със сос вървят чудесно с чаша бира и са един бърз, икономичен и засищащ обяд. Само може да ви пожелаем добър апетит и да ви е страшно вкусно!

loading...

1 КОМЕНТАР

  1. Нещо не вдянах-2 чаши и половина брашно,за сос бешамел,разредено с 2 чаши мляко ?!?!?! Нещо сте се объркали,май ?

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.