Тийнейджърката Хейли Окинес издъхна като старица

0
384

Британката страдала от изключително рядко заболяване

Британската тийнейджърка Хейли Окинес напусна този свят на 17-годишна възраст, но изглеждаше като 100-годишна старица.

Основната причина Хейли Окинес да изглежда като възрастна жена е заболяването й, заради което организмът й стареел осем пъти по-бързо от нормалните темпове.
Хейли Окинес се е родила със Синдром на Хътчинсън-Гилфорд (HGPS). Това наследствено заболяване за щастие се среща рядко – при едно на осем милиона бебета.

Основното заболяване води и до развитието на редица други здравословни проблеми, които налагат приема на купища лекарства още в крехка детска възраст.
Болестта променила не само кожата на Хейли Окинес, а и нейните мускули и кръвоносната система.
Дейността на организма е цялостно нарушена още от детска възраст. Експертите посочват, че това коварно заболяване засяга предимно представители на бялата раса.

Британката страдала от изключително рядко заболяване
Британката страдала от изключително рядко заболяване

В повечето случаи хората, страдащи от болестта на Хейли Окинес издъхват на 13-14-годишна възраст, тъй като поради бързите обороти, на които е заставен да работи, организмът се износва твърде рано. Рекорд по дълголетие при това заболяване досега е 27-годишна възраст. Към днешна дата в световен мащаб от коварната прогерия страдат повече от сто души.



Близките на британската тийнейджърка споделят, че с позитивното си излъчване тя е успяла да спечели сърцата на мнозина и дори е успяла да се срещне с редица известни личности, сред които любимецът на тийнейджърите Джъстин Бийбър, Кайли Миноуг и принц Чарлз.
На 17-годишна възраст Хейли Окинес тежала едва 25 килограма и била висока малко над един метър.

Родителите й разкриват, че до последно се борила за живота си. Заедно с майка си тийнейджърката успява да напише книгата „Остаряла преди времето си”, пише sanovnik.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.