Направете си един различен и страшно вкусен пай! (само за 40 минути заедно с печенето)

0
758

Този пай е нетрадиционен, но много вкусен, а и лесен за приготвяне

Днес ще ви предложим една рецепта за нетрадиционен пай, който се прави лесно като детска игра. Не е нужно да имаме китап за кулинари, за да го направим и да ни се получи наистина прекрасно.

Рецептата доста се хареса на домакините в интернет и има защо – хлапетата полудяват по него. Ето и точните стъпки за приготвянето му, плюс необходимите продукти.

пай
Чудно вкусен и лесен за приготвяне пай, няма как да не ви допадне

Трябва ни един килограм тесто за пица – готово, около 300 грама бекон, две глави лук, близо 200 грама кашкавал, връзка зелен лук, две яйца, 75 грама сметана, щипка сол и черен пипер, както и щипка индийско орехче.

Първо добре разточваме тестото в тавичка, която сме намазнили предварително. Разточваме и изваждаме краищата на тестото навън, а после го набождаме добре с вилица.



Пъхаме го във фурната и печем при температура от 180 градуса за не повече от десетина минути. После го изваждаме и оставяме настрана, за да се охлади.

Бекона и лука нарязваме на малки кубчета и също ги запържваме леко за 15-20 минути. Кашкавала го настъргваме и после го смесваме го с разбитите яйца и прибавяме сметаната заедно с подправките като разбъркваме добре.

Накрая взимаме позапържените лук и бекон, и ги изсипваме върху тестото в тавата на възможно по-равен слой, а отгоре заливаме всичко със сместта от яйцата, кашкавала и сметаната. Поставяме във фурната и печем за не повече от двадесетина минути.

Получава се един наистина разкошно вкусен и нестандартен пай, който ще ви накара да си оближете пръстите и да питате за още. Приготвянето му е много лесно, така че може да си го правите винаги, когато си поискате. Особено децата ще го харесат много – знаем колко обичат пица или нещо, което я наподобява, нали?! Да ви е сладко на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.