Земята е сред първите планети, подходящи за живот?

0
212

Липсата на живот във видимата Вселена може да се дължи на факта, че голяма част от планетите от земен тип все още не са се образували

Учени от Института на космическия телескоп в Балтимор, Съединени щати, смятат, че Земята е сред първите планети от този тип, на които би могъл да се зароди и просъществува живот.

Те стигат до това заключение, след като анализират с помощта на космическия телескоп „Хъбъл“ еволюцията на галактиките, както и данните от преброяването на екзопланети, извършвано от телескопа „Кеплер“. Именно така те установяват, че Земята се е образувала в космическото пространство много по-рано от други подобни планети, от които около 92% все още не са се образували заради липсата на достатъчно градивни материали в различните галактики.

Учените изчисляват, че в Млечния път би трябвало да има около милиард подобни планети, а в цялата Вселена броят им ще е около 100 милиарда пъти по-голям. Това на свой ред значително увеличава вероятността на някоя от тях да е възникнала или да възникне в бъдеще извънземна цивилизация, като това се оценява на около 90% вероятност.

Учените заявяват, че Земята има късмет да е една сред първите, тъй като така хората могат да изследват как е възникнала Вселената и как са се появили първите галактики в нея – възможност, която след около 1 млрд. години вече няма да съществува.



земята
Земята е сред първите планети от земен тип?

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.