Генетичните Адам и Ева са съществували?

0
550
адам
Генетичният Адам е съществувал

Може ли генетиката да потвърждава древното библейска история за Адам и Ева, които се считат за първите хора, създадени от Бог, дали началото на цялото човечество

Това твърди доктор Джорджия Пардъм, генетик и молекулярен биолог, според която има генетични доказателства, че първата човешка двойка действително е съществувала. В подкрепа на това се посочват резултатите от изследването на генетика доктор Натаниел Дженсън върху митохондриалната ДНК, според които хората могат да проследят най-далечните си корени до един-единствен мъж. Той е живял преди около 135 хил. години, и е „генетичният Адам„, от когото впоследствие произхождат всички хора.

Дженсън провежда изследване, чиито резултати опровергават еволюционната графика, тъй като в противен случай днес трябва да има по-голямо генетично разнообразие сред човечеството.

Тъй като Y-хромозомата се предава от баща на неговия син по идентичен начин, настъпилите промени или мутации в нея могат да се проследят до генетичния Адам, бащата на всички хора. Предаването на ДНК от митохондриите пък става от жените на децата им, и тъй като ДНК е в митохондриите, то тя може да разкрие подобна приемственост чак до майката на всички хора (генетичната Ева).

loading...


ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.