Внимание шофьори: КАТ започва нова акция

0
317

Всички шофьори е важно да научат или да си припомнят тази информация, за да не бъдат глобени от КАТ

Както до сега и през 2015 г. КАТ започва поредната акция „зима“.

Акцията стартира на 1 ноември 2015 г.

Имате още няколко дни, за да приведете в ред вашите превозни средства.

КАТ ще проверява дали сте сменили летните гуми със зимни, дали светлините работят и дали вашето превозно средство е в изправност.



По принцип България е сред страните, за които зимните гуми са препоръчителни, но понеже у нас през зимата стават изключително много катастрофи, слагането на зимни гуми ще бъде задължително.

Това предложение ще бъде внесено в НС и депутатите ще го приемат, защото то ще бъде една от мерките за намаляване ПТП-та по пътищата в зимна обстановка и запазване на човешкия живот.

Грайферите на гумите трябва да бъдат 1,6 мм.

kat-zima
От 1 ноември КАТ започва засилени проверки по пътищата

Източници твърдят, че трябва да нагласите по 50 лева за смяна на гуми от по-старите модели, а за новите и модерни – по 700 до 800 лева.

Като начало от 1 ноември КАТ ще проверява гумите. Ако гумите на вашите превозни средства са износени, ще ви бъде наложена глоба от 50 до 200 лева.

Проверка на БЛИЦ е установила, че в големите градове са направили графици за смяна на гумите и тези графици вече са пълни,  защото много български водачи на МПС-та искат да бъдат изрядни.

Същото се отнася ако имате проблеми със светлините или служителите на КАТ открият други проблеми с вашата кола.

*********

След като приведете вашите коли в изправно състояние и отговаряте на изискванията на КАТ, трябва да подготвите подходящо оборудване за зимата.

Нагласете вериги за гумите, лопата за сняг, въже и  фенерче, ръкавици, които е желателно да имате в багажника, защото през зимните и снежни месеци може да се наложи да ги използвате.

Добре е да имате топло одяло, което да използвате ако закъсате на път през зимните месеци, както и термос да гореща напитка, когато поемате на дълъг път.

 

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.