Внимание шофьори: КАТ започва нова акция

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим!

Споделете, ако статията ви е харесала!

Всички шофьори е важно да научат или да си припомнят тази информация, за да не бъдат глобени от КАТ

Както до сега и през 2015 г. КАТ започва поредната акция “зима”.

Акцията стартира на 1 ноември 2015 г.

Имате още няколко дни, за да приведете в ред вашите превозни средства.

КАТ ще проверява дали сте сменили летните гуми със зимни, дали светлините работят и дали вашето превозно средство е в изправност.По принцип България е сред страните, за които зимните гуми са препоръчителни, но понеже у нас през зимата стават изключително много катастрофи, слагането на зимни гуми ще бъде задължително.

Това предложение ще бъде внесено в НС и депутатите ще го приемат, защото то ще бъде една от мерките за намаляване ПТП-та по пътищата в зимна обстановка и запазване на човешкия живот.

Грайферите на гумите трябва да бъдат 1,6 мм.

kat-zima

От 1 ноември КАТ започва засилени проверки по пътищата

Източници твърдят, че трябва да нагласите по 50 лева за смяна на гуми от по-старите модели, а за новите и модерни – по 700 до 800 лева.

Като начало от 1 ноември КАТ ще проверява гумите. Ако гумите на вашите превозни средства са износени, ще ви бъде наложена глоба от 50 до 200 лева.

Проверка на БЛИЦ е установила, че в големите градове са направили графици за смяна на гумите и тези графици вече са пълни,  защото много български водачи на МПС-та искат да бъдат изрядни.

Същото се отнася ако имате проблеми със светлините или служителите на КАТ открият други проблеми с вашата кола.

*********

След като приведете вашите коли в изправно състояние и отговаряте на изискванията на КАТ, трябва да подготвите подходящо оборудване за зимата.

Нагласете вериги за гумите, лопата за сняг, въже и  фенерче, ръкавици, които е желателно да имате в багажника, защото през зимните и снежни месеци може да се наложи да ги използвате.

Добре е да имате топло одяло, което да използвате ако закъсате на път през зимните месеци, както и термос да гореща напитка, когато поемате на дълъг път.

 

сподели бутон

loading...

Споделете, ако статията ви е харесала!

Моля споделете статията и я коментирайте! Благодарим

Няма коментари

Добавете коментар