Тайните на Пума Пунку

0
278

Древният комплекс Пума Пунку пази някои от най-удивителните древни руини на територията на Южна Америка, които изумяват науката дори и днес

Пума Пунку се намира в Боливия, недалеч от Тиахуанаку, и затруднява науката с редица постижения. Първото от тях е как древните са пренасяли тежащите тонове блокове на разстояние до 100 километра. Второто е свързано с прецизните разрези, направени в самите камъни, които даже и днес не могат да се повторят със съвременните технически средства.

Всеки камък в Пума Пунку е изрязан изключително точно и пасва идеално на съседните, без при това да е използван хоросан.

Будят изумление множеството дупки и линии, направени в камъните, които биха представлявали огромно предизвикателство и за съвременната цивилизация. Освен това подобни постижения не отговарят на общоприетите възгледи за историята на човека и неговите примитивни възможности в древни времена.

В древния комплекс се откриват множество камъни, оформени в буквата Н, които дават основание да се предполага, че именно тяхната форма доказва, че Пума Пунку е бил построен преди хилядолетия с помощта на неподозирани и вероятно завинаги изгубени във времето технологии, чието съществуване науката засега не признава.



пума пунку
Тайните на Пума Пунку са неразгадани

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.