Апокалипсис на 13 ноември

0
428

Появи се нов опасен обект

Учените вещаят нов Апокалипсис, който според изчисленията този път ще настъпи на 13 ноември.

Специалистите твърдят, че на 13 ноември ще настъпи истински Апокалипсис, тъй като обектът WT1190F, който бе забелязан от американските астрономи ще удари Земята.
Опасната небесна отломка е била забелязана от астрономите за пръв път на 3 октомври. Оттогава насам целият научен свят се е заел с уточняването на орбитата и вероятността тази отломка да удари планетата ни.

Първоначално учените преценили, че наблюдаваният обект, за който се твърди, че ще предизвика истински Апокалипсис, е астероид. По-късно обаче станало ясно, че плътността му е твърде ниска, за да бъде категоризиран като астероид. Предполага се, че по всяка вероятност става въпрос за отломка от сателит.

Появи се нов опасен обект
Появи се нов опасен обект

След по-обстойно преглеждане, астрономите установили, че опасният обект не се появява за пръв път.
Той е бил наблюдаван още през декември 2012 година от Европейската космическа агенция.



Последните наблюдения и прецизни изчисления на астрономите за опасното тяло сочат, че ако не успее да изгори в атмосферата, ще удари земята на 100 км. Южно от Шри Ланка и ще предизвика истински Апокалипсис.
Ръководителят на Обсерватория А79 д-р Фратев има опасения, че въпреки малките размери, обектът може да бъде много по-опасен, отколкото се смяташе до този момент. Освен това в последните няколко дни орбитата му е изключително хаотична, пише sanovnik.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.