Направете си най-лесната и бърза плодова пита (уникално вкусен десерт)

0
398

Тази плодова пита се прави много лесно и всеки, дори да е лаик в кухнята, може да се справи с нея

Днешната рецепта е за нещо много вкусно и сладичко, а именно лесна и бърза плодова пита. Вкусът й става божествен, както сами ще разберете щом я опитате.

За блата ни трябват четири яйца, чаша захар, чаша брашно, един бакпулвер, плодове според нашето желание или според сезона.

плодова пита
Плодова пита, която ще допадне на всички в семейството

За крема са ни необходими литър прясно мляко, три яйца, осем лъжици брашно, чаша и половина захар, две ванилии и кората от един лимон.

А за сиропа, с който ще напоим блата, ни трябват чаша вода, половин чаша захар и две лъжици ром.



Първо добре объркваме заедно продуктите, необходими за блата и ги слагаме да се пекат в тавичка, покрита с оризова хартия. Тавата може да е правоъгълна или обла, зависи от това с каква разполагате.

Щом блатът е готов, го оставяме да изстине, след което го разрязваме на две части. После го сиропираме добре със сместта от ром, захар и вода, която сме приготвили предварително.

Правим крема за питата като от литъра мляко отделяме половин чаша и в нея разбъркваме брашното, яйцата, ванилията, захарта и лимона. После всичко това внимателно го добавяме към останалата част от прясното мляко, което вече сме оставили да заври.

Не забравяйте да бъркате крема добре, докато е на котлона, за да стане наистина гъст и подходящ за нашата плодова пита. Може да направим крема и от готово нишесте, но това вече зависи изцяло от нашите предпочитания – този, който сами си направим, винаги е по-хубав.

После взимаме долната част от сиропирания блат и я поставяме в голяма чиния за торта, като я заливаме с половината от готовия вече крем. След това нареждаме отгоре плодове според нашия вкус или каквото предлага сезонът.

Отгоре поставяме втората част от сиропирания блат и поливаме с остатъка от крема. Отново нареждаме плодове и за тотален завършек посипваме с шоколадови пръчици или кокосови стърготини. Това е цялата философия.

Сами ще видите как ще си оближете пръстите от тази чудно вкусна плодова пита, която е един разкошен десерт за делник и за празник в сечейството. Да ви е много сладко на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.