Тайните на древните батерии

0
234

През 1936 година в иракското селище Хюиут Рабуа са открити странни жълтеникави делви, запушени с асфалт и съдържащи медни цилиндри, за които по-късно се предполага, че всъщност са древни батерии на възраст повече от 2 хил. години

През 1938 година германският археолог Вилхелм Кьониг, който подробно ги описва и изследва, пръв стига до изненадващото предположение, че това всъщност са именно древни батерии, създадени преди цели 2200 години по време на известното Партско царство.

Счита се , че древните батерии може би са били използвани в медицината, но ниският волтаж, който произвеждат (до два волта), не би имал особено голям болкоуспокояващ ефект.

Според друга хипотеза те всъщност са използвани за посребряване и позлатяване на различни видове метали в древността.

Съществува  и хипотеза, според която в древните делви са били съхранявани ценни за времето си ръкописи, написани върху пергамент и папирус.



Нито една от въпросните хипотези обаче все още не е приета от официалната наука за окончателна, но всяка една от тях може да бъде приета за вярна. Остава загадка обаче защо това древно знание е било изгубено и преоткрито отново едва хилядолетия по-късно, когато през 1800 година е официално открита съвременната батерия.

батерии
Древните батерии изумяват науката

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.